.

"Да го изям? Или да не го изям?" 20 минути в компанията на един бонбон (+ видео)

Снимка: YouTube

Кое е любимото лакомство на децата? Бон-бо-ни-те!!! :)

 

Всички деца обичат да похапват сладкиши и им е трудно да им устоят, особено ако са пред очите им. Затова голяма част от родителите и бабите и дядовците предвидливо крият лакомствата от своите деца и внуци.

 

Чували ли сте за експеримента с бонбона?

 

През 60-те години на 20-ти век Уолтър Мишел, известен социален психолог от Станфордския университет, провежда уникален експеримент. Той е привърженик на теорията, че способността да се отлага удоволствието е в основата на стабилния характер. За да докажа твърдението си ученият предлага на група 4-годишни деца по един бонбон, като им обещава втори, ако не изядат първия в рамките на 20 минути. Най-трудното за децата е фактът, че бонбонът е точно пред тях и те могат да го усетят и помиришат.

 

Някои от малчуганите успяват да устоят на изкушението, но други се провалят. Уолтър Мишел проследява живота на участниците в експеримента до тяхното пълнолетие и установява, че тези, които не са изяли бонбона, за да получат втори, се адаптират значително по-лесно, получават по-високи оценки на матурите и са по-благонадеждни личности.

 

Преди година „сладкият“ експеримент бе повторен. Скрита камера успя да запечати едни много вълнуващи, трогателни и забавни моменти от душевната борба на малчуганите. Вижте дали на децата им е лесно да изчакат 20 минути, взирайки се във вкусния бонбон:

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
BonyBunny^.^
преди 10 години
2
1
!
Отговори
заглавието ме грабна!!!
ins0mniax
преди 10 години
2
10
!
Отговори
Сладурковци ! ^^
Страница 1 от 1