.

Консумацията на бонбони води до затъпяване

Консумацията на бонбони води до затъпяване
Снимка: freeimages.com

Едва ли ще се намеря много от нас, който да не обичат да похапват от онези така вкусни и топящи се в устата сладостни изкушения — бонбоните. Още от ранна детска възраст всеки един изгражда едни доста сериозни взаимоотношения с бонбоните и близалките, които взаимоотношения се смятат за едни от най-устойчивите, тъй като дори и с напредване на възрастта любовта не изчезва.

 

 

Както винаги обаче всичко си има и своите последствия. Колкото и да е силна любовта ви към онзи невероятен вкус и колкото и да чувствате, че не може да живеете без бонбоните, то трябва да се откажете от тях, тъй като според британски учени те не само са повреждат зъбите ви, но и са способни да ви направят по-глупави. Явно това е поредното доказателство, че влюбените хора оглупяват.

 

Последните проучвания показват, че редовното консумиране на бонбони влияе негативно върху умствените способности на хората, тъй като честото тъпчене със сладките изкушения води до високо ниво на холестерол.

 

С всеки хапнат бонбон, захарче в кафето или дори облизана близалка човек получава концентрирана порция въглехидрати. От това рязко се повишава нивото на холестерол в кръвта. Именно тази рязка промяна провокира промяна и в енергийното ниво на организма в продължение на целия ден, а това от своя страна отслабва концентрацията и намалява умствените ви способности.

 

Може би сте забелязали, че твърдението, че чрез сладките неща помагат да се възстановим и да получим доза тонизираща енергия, невинаги е вярно. Всъщност от научна гледна точка, то е точно обратното, тъй като според учени, консумацията на сладко ни кара да се чувстваме уморени и да не работим добре.

 

Освен това високото ниво на холестерол води до прогресиращо намаляване на слуха, което не забелязваме, защото процесът протича много постепенно. Вината отново е в холестерола. Плаките замърсяват съдовете, които водят към ухото, от което страда слухът. Умствените възможности и слухът зависят до известна степен едни от други, затова лекарите препоръчват редовно да проверявате нивото на холестерол в кръвта ви.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
DieselBlood
преди 9 години
0
10
!
Отговори
Писането на подобни статии също.
Страница 1 от 1