Ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Желираните бонбони са полезни за децата

Желираните бонбони са полезни за децата

Нина НордНина Норд
Джедай
2k346
Желираните бонбони са полезни за децата

Основните потребители на сладките изкушения са хлапетата. Но точно за тях повечето сладки неща са не само вредни, но и опасни. Затова много родители не дават на децата си да помиришат сладко.

Това обаче не е правилно, твърдят британски диетолози. Според тях хлапетата имат нужда от много енергия, затова им е необходимо сладкото. Важното е да се намери десерт, който да е полезен.

Желираните бонбони не само че не са вредни, а са и полезни. Затова родителите, които купуват на малчуганите си желирани мечета и динозаври, вършат едно наистина добро дело.

Хем децата се радват на шарените бонбонки, хем не си нанасят вреда на организма. Те са безопасни, тъй като се правят с помощта на захарен сироп, пектин и желатин. А желатинът, който се получава от съединителната тъкан на животните, е полезен за мускулите, косата и кожата.

Пектинът, който се прави от хранителните влакна на плодовете, е полезен, защото изчиства тялото от шлаки и токсини, пречиства стомаха и пречи на натрупването на холестерол.

Той е много полезен за сърцето. Такива бонбони могат да се дават на децата, когато станат на две годинки. Шоколадът, според диетолозите, добре влияе върху децата, които са в ученическа възраст.

Той съдържа антиоксиданти, които положително влияят върху имунната система и обмяната на веществата, предотвратяват развитието на сърдечно-съдови заболявания и инфекции.

Диетолозите препоръчват да се дава шоколад на деца след боледуване, преди изпити и за общо укрепване на имунитета. Но не трябва да се забравя, че какаото в шоколада може да предизвика алергия.

Затова тъмният шоколад е противопоказан за малки деца. За тях е подходящ млечният или най-добре – белият, който не съдържа какао. Тъмният шоколад е подходящ за деца от пет години нагоре.

Карамелените бонбони, които са любими на много деца, могат да им донесат само проблеми със зъбите. Когато обаче сте на детско парти и всички ядат карамелени бонбони, ще трябва да разрешите и на вашето, за да не се чувства изолирано.

Не превръщайте бонбоните в забранен плод, защото детето ви ще използва всеки момент, в който не го наблюдавате, за да се натъпче тайно.

Научете детето да яде сладко след като се нахрани, тъй като веществата от основното ястие, супата и салатата защитават зъбния емайл от млечната киселина, която се намира в бонбоните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
53
44
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Lino
Lino
22.05.2015 00:39
Кой я написа тая статия? Желираните бонбони били полезни. Глупости! Плодове, зеленчуци, пълнозърнести продукти, мляко. И по- малко захар. Желираните бонбони се лепят по зъбките. Виждали ли сте 4-5 годишни деца с черни оронени зъбки? Толкова по тоя въпрос за енергията. Въглехидрати има в ядките, картофите, макароните. Не че трябва да се забрани на децата да ядат сладки неща. Ама по- добре домашно опечен сладкиш, а не пълни с химикали бонбони.
2
1
МИГЛЕНА
МИГЛЕНА
30.06.2013 00:14
ГЛУПОСТИ няма по вредна гадория от това дъщеря ми никога не е яла това и никога не го е търсила как може да ти липсва нещо което за теб не съществува? Тези л...а не се разтварят в стомаха на детето със седмици !!!!!!!!!! НО може би в комбинация с МАКДОНАЛДС ще е ОЩЕ по полезно въпрос на вкус казало котето и се близнало под опашката .
7
1